De nieuwe iPhones komen 12
september 2018 uit

Het is bijna zover. Woensdag 12 september 2018 kondigt  Apple de nieuwe iPhones en Apple Watch uit tijdens de iPhone Event 2018. Alhoewel het nooit waterdicht is tot Apple het officieel aankondigt lekken er vaker onderdelen uit welke mogelijk verwijzen naar de nieuwe iPhones en iPads. Dit keer waren er verschillende geruchten welke speculeerden over iPhones in nieuwe kleuren, een nog grotere scherm dan de iPhone X of iPhone 8 plus, een goedkopere iPhone zonder OLED scherm zoals de iPhone 5C het geval was, etc.. Al jarenlang volgt iSmart Specialist de Apple iPhone evenementen evenals geruchten goed in de gaten. Wij verwachten dat de volgende geruchten waar kunnen zijn:

 

iPhone Xs
De iPhone Xs (uitgesproken als 10s) zal de opvolger van de iPhone X (10) worden. Wij verwachten niet heel veel verschil t.o.v. de iPhone X behalve snelheid en een lichte verbetering van de camera. Dit, omdat Apple vaker s-modellen heeft uitgebracht welke niet heel veel vernieuwingen heeft uitgebracht t.o.v. van de voorgaande modellen. Althans, snelheid en een lichte verbetering van de camera noemen wij geen vernieuwing. De Face ID (gezichtsscan) kan bijvoorbeeld wel verbeterd kunnen worden. Nu werkt het leuk maar het kan altijd sneller en werkt helaas horizontaal nog niet. Het scherm zal hoogwaarschijnlijk wel hetzelfde blijven. Wij verwachten dat de prijzen zullen beginnen €1050.

iPhone Xs Max
De iPhone Xs Max staat voornamelijk voor een grotere scherm. Snelheid en een verbeterde batterij is vanzelfsprekend. Hierbij kan gedacht worden aan de iPhone 6 en 6 plus of de iPhone 7 t.o.v. de iPhone 7 plus. Het is hetzelfde maar dan wat groter qua scherm. Ook verwachten wij dat deze begint met een 64GB opslag zoals de voorgaande modellen. Wij verwachten dat de prijzen zullen beginnen vanaf €1160.

iPhone Xc of Xr
Wij verwachten dat er ook een goedkopere iPhone gaat uitkomen. Of dit nou een iPhone 9, een iPhone Xc of Xr gaat heten komen wij pas morgen 12 september achter. Wat wij wel vermoeden is dat deze een standaard LCD gaat krijgen i.p.v. een OLED scherm wat het flink goedkoper zal maken. Misschien dat deze uit kan komen in verschillende kleuren zoals de iPhone 5 / 5C was uitgekomen. Echter is de vraag of het een plastic of glazen behuizing zal krijgen. Wij vermoeden een glazen achterkant gezien glas tegenwoordig ook goedkoper te produceren is.