iPhone 6 scherm reparatie
Heerhugowaard

Ieder van ons heeft zijn of haar telefoon wel eens laten vallen. De een heeft meer geluk dan de ander, of het ene moment is het andere moment niet. Soms laten wij onze iPhone vallen van meters afstand en redden wij er met enkele krassen op het toestel. De andere keer krijgt het toestel een lichte val van een korte afstand maar net op een verkeerde hoek. En daar gaat je prachtige iPhone scherm. Er zitten zulke lelijke krassen en barsten in het glas dat het amper te lezen is op het scherm. Je wilt je laatste Whatapp berichten nog even beantwoorden maar de scherven voelen toch niet zo fijn aan je vingers. Gelukkig is Ismart Specialist er om u zo snel en keurig mogelijk te helpen voor de laagste prijzen.

Wie is iSmart Specialist
Zoals de naam al heel erg uitdagend is gebruikt durven wij te spreken over Specialisme in het vak wat iPhones, Smartphones, Computers & Tables betreft. Met meer dan 13 jaar aan vakwerk spreken wij met een gerust hart over expertise. Wij repareren dagelijks toestellen, voornamelijk Apple iPhone telefoons, waar u met de meeste reparaties als schermen en batterij op kunt wachten. Ons winkel bevat een ruime assortiment waar u rustig naar kunt kijken met een kopje koffie of thee terwijl wij uw toestel repareren. Wij staan o.a. bekend als de reparatie service bedrijf die repareert voor andere reparatie winkels in Noord-Holland. Ook hebben wij de meeste positieve recensies op o.a. Google & Facebook mogen verzamelen.

iPhone 6 scherm reparatie
Een iPhone 6 scherm is net als de andere iPhones een onderdeel bestaand uit twee componenten; een touchscreen (aanraakscherm) van glas en een LCD. Bij een flnke klap of val zal dan vaak het touchscreen (glas) stuk kunnen gaan. Alhoewel het mogelijk is dat ook het LCD of zelfs beiden componenten van het scherm defect raakt. Geen paniek want zowel het glas als het LCD, scherm genoemd, worden compleet vervangen tijdens de iPhone reparaties.

Wat is een touchscreen van een iPhone 6
Het touchscreen, ook wel aanraakscherm in het Nederlands genoemd, is een speciale glas welke met de vingers is te bedienen. Het is een techniek welke al tientallen jaren intensief worden gebruitk door zowat alle smartphones door zowel jong als oud. Bij een klap of valschade is het gewoonlijk dat het glas kan breken. Bij iPhones komt het minder vaak voor dat het tikken op het scherm niet meer goed functioneerd t.o.v. een iPad waar de kans hoger ligt dat het scherm niet goed functioneerd. Gelukkig geen paniek, wij repareren dagelijks iPhones waardoor wij u zo uit de brand kunnen helpen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken en kunt u zo binnen bij ons lopen. Wij repareren iPhones zonder afspraak klaar terwijl u wacht.

Wat is een iPhone 6 LCD
Wanneer wij spreken over LCD spreken wij over een module welke onder het touchscreen (glas) van de iPhone zit. Om het in simpele woorden toe te lichten kunnen wij het volgende zeggen; de module waar kleuren in zijn opgenomen is het LCD. Het LCD is een techniek met wel miljoenen pixels welke bij elkaar prachtige beelden tonen. Bij een flinke val of klap kan het zijn dat naast het touchscreen (glas) ook uw LCD defect raakt. Kenmerken zijn vreede vlekken op het scherm, vage strepen of helemaal geen beeld mer. Het maakt in principe niet uit of er een kras opf uw touchscreen, een breuk in het glas, vlekken of strepen op uw LCD of helemaal geen beeld meer te zien is. Want het scherm van de iPhone vervangen wij compleet.

Soorten schermen van een iPhone
Wie heeft het niet gehoord; Replica (namaak) schermen en originele schermen. De markt zit vol met soorten replica schermen en vele beweringen dat men originele schermen gebruikt voor de reparatie van de iPhones. Hieronder een toelichting op beide soorten schermen. Hieronder een voorbeeld van een originele en replica scherm.

iPhone scherm: Replica vs Origineel

Replica (namaak) scherm iPhone 6
Er zijn vele replcia (namaak) schermen op de markt voor de iPhone. Maar wat zijn deze soorten schermen en hoe moet ik als leek weten welke scherm nou goed is? Om het zo simpel mogelijk te houden; Er zijn vele namaak soorten op de markt. De ene is van hogere kwaliteit en de ander is van lagere kwaliteit. Tegenwoordig gebruiken de reparatie winkels de volgende namen voor replica schermen: Compatible, Huismerk, AA, A+, High Copy, After market, etc.. In principe zijn deze allemaal hetzelfde alleen benamen ze de schermen anders. Het zijn schermen die gemaakt zijn door derden en worden vaak tegen zachte prijzen aangeboden. Wilt u bespraren op uw centjes of kunt u minder kwijt i.v.m. uw budget? Raden wij bij de iPhone 6 een replica scherm aan. Verschillen leveranciers hebben schermen jaren geinvesteerd in het nameken van de originele schermen. Na enkele jaren hebben zijn zij dan ook geslaagd in het goed namaken van de originele schermen. Bij nieuwere iPhones, zoals de iPhone 8 en de iPhone X, raden wij de replica schermen nog af. Maar bij de iPhone 6 scherm reparatie kunnen wij de replica schermen wel aanraden. Als u de replica schermen vergelijkt met een originele scherm kunt u een lichte kleurverschil zien. Volgens onze klanten is het bij de iPhone 6 niet storend en amper op te merken.

Originele iPhone 6 schermen
Originele scheren, ook wel OEM-schermen genoemd, zijn niet makkelijk te verkrijgen. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die originele iPhone schermen verkopen. Een bekend bedrijf die originele iPhone schermen verkoopt is Samsung. Ja, de enige echte Samsung. Er gaat natuurlijk niets op tegen een originele scherm. Deze zijn exact hetzelfde in kleuren, hebben minder tot geen uitval en/of kuren en werken simpelweg zoals zij moeten werken. Het enige nadeel is dat zij wat duurder zijn dan de replica schermen. Vaak spreken wij over ongeveer 50 euro prijsverschil.

Welke soort scherm raad iSmart Specialist aan bij de iPhone 6 reparatie?
Het liefst raden wij enkel originele schermen aan. Maar bij de iPhone 6 is er zo weinig verschil met een originele scherm, behalve de prijs, dat wij de replica schermen durven aan te raden. Wij kunnen ook een replica scherm monteren en laten zien hoe deze eruit ziet. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen kunnen wij vooralsnog altijd een originele scherm voor u plaatsen. Ook nadat wij een replica scherm hebben gemonteerd om u te laten zien hoe zo een sherm eruit ziet.